Fordele ved brug af træbriketter

 

Efterårets kommen betyder faldende temperaturer, regn og blæst. Folk bevæger sig mindre ud og holder sig inden døre, hvor der er lunt og hyggeligt. Det er typisk i løbet af de første efterårsmåneder, at varmen i hjemmene bliver tændt igen. Enten i form af radiatorer, brændeovn eller pejs. Mange danskere har investeret i pejs eller brændeovn, og der skal selvfølgelig bruges noget at tænde op med. Her kan træbriketter være en god løsning. De er nemlig energibesparende og miljøvenlige, og så koster de ikke kassen. Disse fordele vinder stort indpas hos de fleste danskere. Vi vil nemlig gerne være bevidste og betænksomme forbrugere, men uden det går for meget ud over økonomien. Det kan være svært at udføre i praksis, men ikke når det kommer til træbriketter, som kan fås i forskellige prisklasser og kvalitet. Der er generelt flere gode fordele ved træbriketter, og herunder kommer en uddybning af disse.

Skån miljøet når du tænder op i pejsen

Som nævnt er træbriketter et miljøvenligt materiale. For det første består de af 100 % rent træ. De er som regel lavet af overskydende biprodukter, der ellers var blevet smidt ud. Man har altså at gøre med naturlige materialer, som miljøet nyder rigtig godt af. Derudover udgiver de ikke mere CO2 end, hvad træet, som briketterne er lavet af, optog under dets vækst. Træbriketter er ligeledes lavet af meget tørt materiale, som regel savsmuld eller høvlspåner. Det gør, at brændværdien er noget højere end andre typer brændsel til pejsen. På den måde skal man ikke bruge lige så mange briketter som andet træ, når man fyrer op, og det er både godt for økonomien og miljøet.

Træbrikker er typisk også lettere at have med at gøre. Det har et særdeles lavt fugtindhold, og derfor skal man ikke bekymre sig om, hvorvidt de vil brænde eller ej. Disse problemer har man ofte med almindeligt brænde, hvor ilden ikke vil tag fat, fordi brændet ikke har fået lov til at tørre længe nok. Samtidig brænder træbriketter jævnt og kontrolleret, fordi de udsættes for en hård komprimering under udarbejdelsen. Håndteringen af briketterne bliver som følgelig mere smertefri.

Få fingre i nogle gode og billige træbriketter

Hvis man er den heldige ejer af en pejs eller brændeovn, kan det altså være værd at overveje at investere i træbriketter. Det er rart at vide, at man ikke skal bekymre sig om forurening, hver gang man tænder op. Det ødelægger noget af den hygge, som der ellers er forbundet med det.

Hvis man er blevet tændt på ideen om træbriketter og dens fordele, så er der mulighed for at få fingre i nogle gode og billige ved at søge information på nettet.